Germany
United Kingdom
Hungary
EN 1090-1 3834-2

 

 

Ezen az oldalon a Magyar Acélművek kft által elnyert pályázatokról tájékozódhat.

  • szechenyi 2020logó

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-02451


Projekt megnevezése:

Napelemes rendszer telepítése a Magyar Acélművek Kft. székhelyén


Kedvezményezett neve: Magyar Acélművek Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Magyar Acélművek Kft. székhelyén

Elszámolható összköltség: 29 042 640 Ft

Vissza nem térítendő támogatás összege: 15 973 452Ft

Támogatás mértéke: 55 %


A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében napelemes kiserőmű kerül kiépítésre, melynek célja gazdaságilag megtérülő, környezetbarát megújulóenergia-termelő berendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a Magyar Acélművek Kft. 4400 Nyíregyháza, Gomba utca 26. 28264/3 helyrajzi számon található telephelye. A napelemek az épület acélszerkezetes, trapézlemezzel borított tetejére déli tájolással kerülnek elhelyezésre.

A napelemes rendszer teljesítménye: 100,64 kW, a csatlakozási teljesítmény 90 kW, a napelem panelek az invertereken keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.


A projekt megvalósításának dátuma: 2022.03.03.

Tényleges befejezés, használatba vételi engedély: 2022.06.13.


TÁMOGATÓI SZERZŐDÉS SZÁMA: GINOP-1.2.8-20-2020-03218

SZERZŐDÉS CÍME: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodás a Magyar Acélműveknél

SZERZŐDŐ NEVE: Magyar Acélművek Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 31 352 230 forint

PROJEKT TELJES KÖLTSÉGE: 44 788 900 forint

A támogatás intenzitása: 70%

A projekt befejezése: 2021.08.30.

 A fémszerkezet gyártás piaci szegmensében, erős versenyhelyzetben tevékenykedünk. Az erős verseny megköveteli a legjobb minőséget és a legprecízebb megmunkálásokat. Ezen piaci igények maradéktalan kiszolgálása érdekében szükséges a folyamatos technológiai megújulás, a legkorszerűbb gyártó-és megmunkáló berendezések használata. A projekt keretein belül egy precíziós, finomsugaras DURMA PL-C típusú plazmavágó berendezés beszerzése történt. A beszerzéssel egy nagyon korszerű fémmegmunkáló berendezést állítottunk termelésbe, amely technológiai megújítást, termelékenység növelést eredményez. A beruházás hatása jelentősen megnöveli a versenyképességünket, jobb minőségű piacképes termékek előállítására lettünk képesek, amely a vállalkozás munkaerő létszámának megtartó képességét is pozitív irányba befolyásolja.


Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-01166

Kedvezményezett neve: Magyar Acélművek Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Technológiai fejlesztés a Magyar Acélművek Kft.-nél

Szerződött támogatási összeg: 87 190 040 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

A projekt befejezése: 2023.04.30.


A projekt keretében az acélszerkezeti gyártmányaink minőségi színvonalát javítottuk, bővítettük a kapacitásunkat valamint dolgozói képzést valósítottunk meg. A beszerzésre került Automata szórókeretes szemcseszóró berendezés több ember élő munkáját váltja ki, amely kapacitás növelő hatást eredményez, mivel ezt a szakképzett munkaerőt más munkafolyamatok végzésére tudjuk használni az acélszerkezetek gyártási folyamatában. Az acélszerekezetek összeállításához, a projekt keretein belül 4 db korszerű Taurus 505 Synergic S MM TDM hegesztőgépet szereztünk be. Ezek a hegesztőgépek az elérhető csúcstechnológiát képviselik, igen hatékony és minőségi munkavégzésre képesek. A termelésünk növelése megkövetelte a kiszolgáló berendezések számának növelését is, ezért beszereztünk egy speciális nagy munkadarabok mozgatására és rakodására képes Combilift C 8000 Diesel üzemű négyutas targoncát. A projekt keretében 2 fő targoncavezetői képesítést szerzett, valamint 1 fő vezető kommunikációs képzésben részesült.

Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert támogatások